LogoAJCloud dokumentáció
LogoAJCloud dokumentáció
FőoldalDokumentáció
Gyakran Ismételt Kérdések
Fiók Hozzáférés és Kezelés
What is "Account"?Nem kapok e-mailt a fiók regisztrálásakor vagy a jelszó visszaállításakorHogyan frissíthetem az e-mail címemet/telefonszámomat?Hogyan változtathatom meg a fiókom jelszavát?Hogyan jelentkezhetek be a fiókomba, hogy egyszerre több eszközön nézzem a kamerát?Csatlakoztathatom a kamerát két mobiltelefonhoz?Hogyan oszthatom meg a kamerámat családtagokkal és barátokkal?Hogyan kezeljük a megosztott kamerákat és megosztott tagokat?Hogyan törölhetem a fiókomat?
Kamera Használata
Mozgásérzékelés és Riasztási Értesítés
Tárolás és Felvétel
Egyéb Kamera Beállítások
Hibaelhárítás
Előfizetés
Felhőszolgáltatások
Költségekkel Kapcsolatos Kérdések
Felhasználói kézikönyv
Gyakran Ismételt KérdésekFiók Hozzáférés és Kezelés

Hogyan törölhetem a fiókomat?

Az AJCloud-fiók törlésének lépései az alkalmazásban

  1. Érintse meg az Én gombot az alkalmazás alján.
  2. Érintse meg a Fiókbiztonság menüpontot.
  3. Érintse meg a Fiók törlése gombot.

AJCloud alkalmazás - Én oldal és Fiókbiztonság oldal a Fiók törlése opcióval

Nem törölheti a fiókját, ha vannak leválasztatlan kamerái vagy lemondatlan előfizetései. A fiók törlése előtt kövesse az utasításokat, és ellenőrizze, hogy minden kamera leválasztásra került, és minden előfizetés lemondásra került.

Hogyan kezeljük a megosztott kamerákat és megosztott tagokat?

Útmutató a megosztott kamerák kezeléséhez, tagok meghívásához és megosztási jogosultságok beállításához

Kamera Használata

GYIK a kamera használatáról