LogoAJCloud dokumentacija
LogoAJCloud dokumentacija
PočetnaDokumentacija
Često Postavljana Pitanja
Pristup i Upravljanje Računom
What is "Account"?Ne mogu primiti e-poštu prilikom registracije računa ili poništavanja lozinkeKako ažurirati adresu e-pošte/broj mobilnog telefona?Kako promijeniti lozinku svog računa?Kako se prijaviti na račun za istovremeno gledanje kamere na više uređaja?Mogu li spojiti kameru s dva mobilna telefona?Kako podijeliti kameru s obitelji i prijateljima?Kako upravljati dijeljenim kamerama i dijeljenim članovima?Kako izbrisati svoj račun?
Korištenje Kamere
Detekcija Pokreta i Obavijesti o Alarmu
Pohrana i Snimanje
Ostale Postavke Kamere
Rješavanje Problema
Pretplata
Usluge u Oblaku
Pitanja Vezana uz Troškove
Korisnički priručnik
Često Postavljana PitanjaPristup i Upravljanje Računom

Kako izbrisati svoj račun?

Koraci za brisanje AJCloud računa iz aplikacije

  1. Dodirnite Ja na dnu sučelja aplikacije.
  2. Dodirnite Sigurnost računa.
  3. Dodirnite Izbriši račun.

AJCloud aplikacija - stranica Ja i stranica Sigurnost računa s opcijom Izbriši račun

Ne možete izbrisati račun ako imate nepovezane kamere ili neotkazane pretplate. Prije brisanja računa slijedite upute kako biste provjerili da su sve kamere odvojene i sve pretplate otkazane.

Kako upravljati dijeljenim kamerama i dijeljenim članovima?

Vodič za upravljanje dijeljenim kamerama, pozivanje članova i prilagođavanje dozvola dijeljenja

Korištenje Kamere

Često postavljana pitanja o korištenju kamere