LogoDokumentacja AJCloud
LogoDokumentacja AJCloud
Strona głównaDokumentacja
Często Zadawane Pytania
Dostęp i Zarządzanie Kontem
Czym jest „Konto"?Nie otrzymuję wiadomości e-mail podczas rejestracji konta lub resetowania hasłaJak zaktualizować adres e-mail/numer telefonu komórkowego?Jak zmienić hasło do konta?Jak zalogować się na konto, aby jednocześnie oglądać kamerę na wielu urządzeniach?Czy mogę podłączyć kamerę do dwóch telefonów komórkowych?Jak udostępnić kamerę rodzinie i znajomym?Jak zarządzać udostępnionymi kamerami i udostępnionymi członkami?Jak usunąć moje konto?
Korzystanie z Kamery
Wykrywanie Ruchu i Powiadomienia Alarmowe
Przechowywanie i Nagrywanie
Inne Ustawienia Kamery
Rozwiązywanie Problemów
Subskrypcja
Usługi Chmurowe
Kwestie Kosztowe
Instrukcja obsługi
Często Zadawane PytaniaDostęp i Zarządzanie Kontem

Jak usunąć moje konto?

Kroki usuwania konta AJCloud z poziomu aplikacji

  1. Dotknij Ja na dole interfejsu aplikacji.
  2. Dotknij Bezpieczeństwo konta.
  3. Dotknij Usuń konto.

Aplikacja AJCloud - strona Ja i strona Bezpieczeństwo konta z opcją Usuń konto

Nie można usunąć konta, jeśli posiadasz niepowiązane kamery lub nieanulowane subskrypcje. Przed usunięciem konta postępuj zgodnie z instrukcjami, aby sprawdzić, czy wszystkie kamery zostały odłączone, a wszystkie subskrypcje zostały anulowane.

Jak zarządzać udostępnionymi kamerami i udostępnionymi członkami?

Przewodnik po zarządzaniu udostępnionymi kamerami, zapraszaniu członków i dostosowywaniu uprawnień udostępniania

Korzystanie z Kamery

FAQ dotyczące korzystania z kamery