Jak zarządzać udostępnionymi kamerami i udostępnionymi członkami?
Przewodnik po zarządzaniu udostępnionymi kamerami, zapraszaniu członków i dostosowywaniu uprawnień udostępniania
Zarządzanie udostępnionymi użytkownikami
- Otwórz aplikację, w „Urządzenia" wybierz swoją kamerę i dotknij Ustawienia (przycisk koła zębatego).
- Znajdź opcję „Zaproś rodzinę i przyjaciół" i dotknij jej. Możesz kontynuować zapraszanie nowych członków lub włączać/wyłączać udostępnioną kamerę, ustawienia uprawnień i usuwać zaproszenia dla już udostępnionych członków.
Jedna kamera może być udostępniona maksymalnie 3 osobom. Aby udostępnić większej liczbie osób, należy wykupić subskrypcję usługi chmurowej:
- Plan Basic: udostępnianie do 5 osób
- Plan Extended: udostępnianie do 7 osób
- Plan Pro: udostępnianie do 9 osób
Anulowanie udostępniania kamery
Otwórz aplikację, wybierz swoją kamerę w „Urządzenia" i dotknij Ustawienia (przycisk koła zębatego). Znajdź opcję „Zaproś rodzinę i przyjaciół" i włącz/wyłącz udostępnioną kamerę dla członków, którzy już ją udostępniają, lub usuń zaproszenie.
Jeśli odwiążesz kamerę w następujący sposób, udostępnieni użytkownicy również automatycznie utracą uprawnienia do korzystania z kamery: Wybierz kamerę w „Urządzenia" i dotknij Ustawienia (przycisk koła zębatego) → „Zarządzanie urządzeniami" → „Usuń kamerę".
Dokumentacja AJCloud